Eveniment

Ministerul Sănătăţii a finalizat clasificarea spitalelor: 7 unităţi de stat la prima categorie

Ministerul Sănătăţii a finalizat clasificarea spitalelor: 7 unităţi de stat la prima categorie

Autor: Ioana David

01.06.2011, 14:09 1268

7 unităţi sanitare au fost clasificate în categoria I decompetenţă, cea mai înaltă trepată pe care un spital o poate aveaîn România, potrivit datelor anunţate astăzi de MinisterulSănătăţii.

Această categorie include unităţile cu un nivel de competenţăfoarte înalt, care asigură asistenţa medicală la nivel regional,deservind populaţia judeţului din aria saadministrativ-teritorială, precum şi alte judeţe, cu cel mai înaltnivel de dotare şi încadrare cu resurse umane şi care asigurăfurnizarea serviciilor medicale cu grad de complexitate foarteînalt.

Ministerul a decis că în această categorie intră SpitalulUniversitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul de Urgenţă FloreascaBucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, SpitalulJudeţean de Urgenţă Tg. Mureş, Spitalul de Urgenţă Constanţa,Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon din Iaşi, SpitalulJudeţean de Urgenţă Cluj Napoca.

"Începând de astăzi, 1 iunie, două reguli foarte importante aufost introduse în sistemul de organizare spitalicesc. Este vorbadespre clasificarea unităţilor sanitare cu paturi în funcţie decompetenţă şi corectarea modului de finanţare al acestora înfuncţie de categoria în care s-au încadrat. Prin aplicareaacestora, bugetele spitalelor vor fi majorate cu 500 milioane delei", a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.

Un număr de 347 unităţi sanitare publice cu paturi existente înRomânia, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi înadministrarea autorităţilor locale, au fost clasificate, în funcţiede competenţă, în cele 5 categorii.

Un procent de 25% dintre acestea (87 unităţi) au fostclasificate provizoriu, într-o anumită categorie, până la 31decembrie 2011, cu condiţia de a realiza un plan de conformarespecific fiecărei unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO