Eveniment

Ministrul Sănătăţii promite mai mulţi bani spitalelor

Ministrul Sănătăţii promite mai mulţi bani spitalelor

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

01.06.2011, 13:41 161

Bugetul spitalelor va fi rectificat cu 500 de milioane de lei înaceastă vară, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila,miercuri, într-o conferinţă de presă.

"Pentru 2011 bugetul alocat spitalelor a fost prevăzut la 7,1miliarde de lei. După rectificare, acesta va fi suplimentat cu 500de milioane de lei", a explicat ministrul Sănătăţii.

Cseke Attila a spus că acest lucru este posibil, întrucât de la1 iunie a fost schimbat modul de finanţare al spitalelor în funcţiede clasificarea acestora.

"Prin introducerea clasificării, diferenţele de finanţare pentruspitalele din aceeaşi categorie vor fi eliminate", a precizatministrul Sănătăţii.

Acesta a anunţat că de la 1 iunie se introduc pentru prima oarăreguli clare de finanţare pentru spitale în funcţie de gradul lorde competenţă şi de clasificarea obţinută.

"Se elimină discrepanţele foarte mari care existau în finanţare,ceea ce înseamnă şi predictibilitate pentru manageri şi pentru toticei care deţin aceste spitale", a precizat ministrul Sănătăţii.

Procesul de clasificare a spitalelor s-a încheiat, fiind depuse460 de dosare pentru clasificare, a mai spus Cseke Attila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO