Eveniment

Ministerul Muncii lansează un nou proiect pentru persoanele cu dizabilităţi

Ministerul Muncii lansează un nou proiect pentru...

Autor: Radu Tutulan

09.08.2016, 17:29 302

Ministerul Muncii a lansat, luni, în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind asigurarea unor servicii de consiliere a persoanelor cu dizabilităţi şi achiziţionarea unor echipamente care să vină în ajutorul acestora. 

Programul “Incluziune prin tehnologie asistivă”, care se va desfăşura în perioada 2016-2017, presupune dotarea direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene şi din Bucureşti (DGASPC ) cu echipamente software şi hardware de tehnologie asistivă şi instruirea a minimum 94 de angajaţi în utilizarea acestora. Suma alocată programului este de patru milioane de lei, din care 3.7 milioane lei în anul 2016 şi 240.000 de lei în 2017.

Concret, banii vor fi alocaţi pentru achiziţionarea unor echipamente şi tehnologii care vor ajuta persoanele cu dizabilităţi dar şi pentru instruirea a 94 de angajaţi care îi vor îndruma pe utilizatorii cu deficienţe senzoriale sau de mobilitate să folosească echipamentele respective.

Potrivit ministerului Muncii, aproximatix 2.000 de persoane vor putea beneficia de serviciile achiziţionate.

Scopul final al programului este acela de a consolida abilităţile de viaţă independentă a persoanelor cu dizabilităţi, prin creşterea calităţii serviciilor de consiliere şi deprinderea utilizării tehnologiei asistive, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de biroul de presă al Ministerului Muncii.

Proiectul de act normativ poate fi consultat, până la data de 19 septembrie 2016, pe site-ul Ministerului Muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO