Eveniment

Ministerul Muncii anunţă că sistemul de asistenţă socială se va modifica radical. Noua formă a fost aprobată de Guvern şi a fost trimisă Parlamentului.

Ministerul Muncii anunţă că sistemul de asistenţă...

Autor: Petru Mazilu

11.11.2023, 14:29 355

Ministerul Muncii anunţă că sistemul de asistenţă socială se va modifica radical. Noua formă a fost aprobată de Guvern şi a fost trimisă Parlamentului.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat care sunt principalele modificări.

„S-a terminat cu licenţele date din birou fără vreo verificare pe teren! S-a terminat cu licenţele provizorii prelungite la infinit! Clienţii misterioşi vor putea vedea ce se întâmplă în centre şi apoi vor anunţa ANPIS. Beneficiarii nu vor mai putea fi ascunşi prin subsoluri şi plimbaţi dintr-un centru în altul pentru că întregul sistem va fi digitizat”, a anunţat Simona Bucura Oprescu pe Facebook.

Actul normativ include pedepse majorate pentru cei care încalcă legea.

„Cei care încalcă legislaţia vor suporta inclusiv consecinţele legii penale, iar amenzile cresc de cinci ori, până la 100.000 de lei. ONG-urile, cultele religioase, instituţiile de învăţământ, Avocatul Poporului şi societatea civilă, în ansamblul său, vor avea un rol mai puternic”, a transmis ministrul Simona Bucura Oprescu.

Pachetul legislativ a ajuns în Parlament după ce a fost aprobat de Guvernul României, a precizat ministrul Muncii

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO