Eveniment

Ministerul Fondurilor Europene anunţă un pachet de 1,16 mld. euro pentru Sănătate din bani europeni

Ministerul Fondurilor Europene anunţă un pachet de 1,16...

Autor: Răzvan Botea

16.04.2020, 15:18 144

Ministerul Fondurilor Europene anunţă un pachet de 1,16 mld. euro pentru Sănătate din bani europeni. Astfel, fondurile europene vor fi alocate pentru sporul de 500 de euro acordat personalului medical, pentru persoanele aflate în carantină şi pentru cumpărarea de echipamente medicale

„Aproximativ 1,16 miliarde de euro au fost alocate sănătăţii românilor în luna martie şi alte 4,1 miliarde de euro în următorii 7 ani de zile. În total, măsurile medicale, sociale şi economice luate de Ministerul Fondurilor Europene în contextul pandemiei cu coronavirus cumulează un miliard şi jumătate de euro”, transmit reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene.

Alte măsuri aprobate în şedinţa de guvern de ieri care vor fi susţinute cu fonduri europene sunt şomajul tehnic – 300 de mil. euro, pachete cu produse de igienă pentru persoanele aflate în izolare şi pentru copiii celor aflaţi în izolare.

Începând cu anul 2021, România va beneficia de 4,1 mld. euro fonduri europene pentru domeniul medical, în exerciţiul financiar multianual 2021-2027.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO