Eveniment

Ministerul Finantelor afla intai de la companii ce venituri din salarii ati obtinut

27.01.2004, 00:00 18



Fiscul se pregateste sa-si reactualizeze baza de date cu informatii privind veniturile obtinute de contribuabili in anul 2003 si care trebuie supuse impozitarii globale, conform legii. Persoanele fizice au timp pana la 15 mai pentru a-si indeplini obligatia de declarare a veniturilor. Datele respective vor fi insa confruntate cu informatiile primite de la sursele veniturilor, in primul rand companii angajatoare. Astfel, firmele platitoare de salarii sau venituri asimilate salariilor sunt obligate sa transmita fisele fiscale ale angajatilor, pana in ultima zi lucratoare a lunii februarie, atat angajatilor, cat si administratiilor financiare.



De asemenea, societatiile care platesc drepturi de propietate intelectuala, ori au valorificat bunuri in regim de consignatie va trebui sa depuna pana la 29 februarie declaratiile privind impozitul retinut la sursa, pentru fiecare beneficiar. In aceeasi categorie intra si veniturile platite pentru activitatea de expertiza contabila, comisioanele, veniturile din conventii si contracte civile si veniturile independente realizate intr-o forma de asociere cu o persoana juridica.



In termenul anuntat, firmele trebuie sa preia de la administratiile financiare exemplarele de fise fiscale destinate angajatiilor.



Pentru veniturile din dividente, dobanzi, jocuri de noroc, din transferul dreptului de propietate asupra valorilor mobiliare si partilor sociale si veniturile sub forma castigurilor din operatiuni de vanzare - cumparare de valuta la termen, firmele platitoare vor transmite declaratiile informative pana cel tarziu la 30 iunie. razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO