Eveniment

Ministerul Economiei şi Turismului: nu există risc de holeră pe litoralul românesc

Ministerul Economiei şi Turismului: nu există risc de...

Autor: Petru Mazilu

17.06.2023, 19:26 119

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului anunţă că nu există risc de holeră pe litoralul românesc. Informaţiile sunt „nefondate”, turiştii sunt în siguranţă, susţine ministerul.

Ministerul utilizează informaţiile furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică

„În ciuda zvonurilor şi informaţiilor nefondate care s-au perpetuat în ultimele zile în rândul turiştilor şi în mass-media, INSP - Institutul Naţional de Sănătate Publică, care monitorizează atent calitatea apei în perioada estivală, a anunţat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră”, a anunţat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului pe Facebook.

Ministrul Economiei îi sfătuieşte pe români să meargă pe litoral şi să se informeze doar din sure oficiale.

„Românii nu au niciun motiv să îşi anuleze vacanţele pe litoralul românesc! Ştiu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiştilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări! Nu există niciun risc de holeră pe litoral în ţara noastră. Situaţia este atent monitorizată de autorităţi - Institutul Naţional de Sănătate Publică, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa şi Direcţia de Sănătate Publică Tulcea. Turiştii sunt în siguranţă! Pe cei care sunt îngrijoraţi cu privire la riscul epidemiologic, îi sfătuiesc să se informeze din surse oficiale, unde datele sunt actualizate la zi”, a declarat Stefan Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Zvonurile privind riscul de holeră au apărut după distrugerea barajului din Ucraina. Inundaţia uriaşă care a urmat a dus până în Marea Neagră numeroase leşuri ale animalelor înecate şi alte resturi de pe uscat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO