Eveniment

Ministerul Dezvoltării propune o serie de proiecte pentru reducerea decalajelor între reguni şi creşterea calităţii vieţii

Ministerul Dezvoltării propune o serie de proiecte...

Autor: Mediafax

16.02.2021, 10:10 50

Facilităţi economice şi fiscale şi alte tipuri de intervenţii care să ducă la creşterea calităţii vieţii, la limitarea migraţiei populaţiei şi,astfel, la reducerea decalajelor între regiuni şi judeţe sunt propuse, prin proiecte ţintite, de Ministerul Dezvoltării,Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a iniţiat un grup de lucru intern pentru elaborarea unui pachet de măsuri integrate ce vor fi aprobate prin lege.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de MDLPA, măsurile propuse vor viza aspecte instituţionale şi de infrastructură conectivă şi edilitară, inclusiv facilităţi economice şi fiscale, precum şi alte tipuri de intervenţii care să ducă la creşterea condiţiilor de viaţă, limitarea migraţiei populaţiei şi, implicit, la reducerea decalajelor majore între regiuni, judeţe şi medii de rezidenţă.

Astfel, la nivelul fiecărui judeţ, vor fi identificate UAT-urile rurale pentru care vor fi propuse spre implementare o serie de proiecte care să asigure infrastructura necesară şi să dezvolte capacitatea instituţională. De asemenea, pentru oraşele mici, cu probleme sociale şi economice, vor fi propuse măsuri care să ducă la creşterea calităţii vieţii şi la asigurarea oportunităţilor economice.

„Fiecare cetăţean, indiferent de localitatea în care trăieşte, are dreptul la dezvoltare. Avem nevoie de măsuri concrete pentru a reduce decalajele dintre nivelul de dezvoltare a regiunilor, judeţelor şi a localităţilor din interiorul acestora”, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO