Eveniment

Ministerul Dezvoltării construieşte o sală polivalentă în locul patinoarului Flamaropol

Ministerul Dezvoltării construieşte o sală polivalentă în locul patinoarului Flamaropol

Autor: Gabriel Razi, Liviu Iancu

11.08.2011, 00:00 224

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va investi 60 demilioane de euro într- o sală de sport polivalentă de 16.000 delocuri care va fi construită pe locul patinoarului Flamaropol dinComplexul sportiv Lia Manoliu, potrivit unui proiect de hotărâre deguvern.

Construcţia sălii polivalente va începe în acest an, ur­mând ase întinde pe trei ani. Guvernul va contribui de la bu­get înprimul an cu 3 milioane de euro, pentru ca în următorii ani săplătească 30 de milioane de euro, respectiv 27 de milioane de euro.Astfel, Guvernul va plăti din buget aproximativ 3.750 de europentru fiecare loc construit în cadrul noii arene.

Terenul pe care va fi ridicată arena urmează a fi pus ladispoziţie cu titlu gratuit Ministerului Dezvoltării (MDRT) decătre Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şiSportului.

În luna aprilie, Compania Naţională de Investiţii (CNI),instituţia prin care MDRT derulează acest proiect, a anunţat căvrea să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a uneisăli polivalente în Bucureşti.

La începutul acestui an Elena Udrea, ministrul dez­voltăriiregionale şi turismului, a lansat Programul naţional "Sălipolivalente", prin care urmează să fie construite 30 de sălipolivalente cu capacităţi de 5.000, 10.000 şi 15.000 de locuri înreşedinţe de judeţ.

Proiectul, ce urmează a fi realizat prin CNI, implică realizareade investiţii cu o valoare de aproximativ 320 de milioane de euroîn următorii şase ani. Statul român va plăti în medie 10,6 milioaneeuro pentru fiecare din cele 30 de săli polivalente ce urmează a ficonstruite.

Finanţarea programului "Săli polivalente" se face cu bani de labugetul de stat, fonduri de la bugetele locale, credite externe şiparteneriate public-privat. În nota de funda­mentare a hotărâriiprivind aprobarea Programului "Săli polivalente" aceste investiţiisunt justificate prin faptul că "infrastructura sportivă esteveche, deteriorată şi nu mai corespunde standardelorinternaţionale."

În prezent cea mai mare sală din Bucureşti în care pot fiorganizate întreceri sportive sau concerte este Sala Polivalentădin Parcul Tineretului. Această sală are o capacitate de6.000-8.000 de locuri.

Bulgarii au deschis deja o arenă similară

Autorităţile de la Sofia au inaugurat săptămână trecută salapolivalentă "Armeets Arena", ce are o capacitate de 12.500 delocuri pe scaune însă atunci când sunt organizate concerte poategăzdui 19.000 de oameni. Construcţia a început în urmă cu un an şijumătate, investiţia ridicându-se la 55,2 milioane de euro,potrivit agenţiei de presă Novinite.

Arena va fi folosită pentru meciuri de baschet, volei, handbal,dar şi pentru întreceri de gimnastică, conferinţe sau concerte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO