Eveniment

​Ministerul Agriculturii vrea să adapteze programa şcolară a liceelor agricole din anul 2019-2020 la nevoile actuale

​Ministerul Agriculturii vrea să adapteze programa...

Autor: Florentina Niţu

03.04.2019, 21:23 167

Începând cu anul şcolar 2019-2020, Ministerul Agriculturii împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale vor selecta peste 150 de licee tehnologice care au clase de agricultură, cu profil preponderent agricol, pentru a adapta programa şcolară la noile realităţi din agricultură, potrivit reprezntanţilor ministerului de resort. Măsura va fi luată ca urmare a apariţiei Legii nr. 57/2019, care prevede corelarea dintre învăţământ şi industrie în sine.

În vederea dezvoltării învăţământului liceal agricol, Ministerul Agriculturii îşi propune finanţarea unor investiţii şi a unor cheltuieli materiale, precum construcţii agricole şi zootehnice, inclusiv modernizarea acestora; achiziţionarea de combine, tractoare şi echipamente de lucru specifice acestora, mijloace de transport, echipamente pentru dotarea laboratoarelor didactice şi a atelierelor mecanice, animale vii şi echipamente specifice activităţii în zootehnie şi medicină veterinaryă, echipamente de procesare; înfiinţarea de plantaţii pomicole, viticole, sere, solarii sau construcţii precum cantine, internate, săli de sport, inclusiv modernizarea acestora.

Liceele tehnologice cu profil preponderent agricol, care nu au în proprietate sau în administrare terenuri agricole, vor primi în folosinţă, cu sprijinul MADR, o suprafaţă de teren de minimum 10 ha pentru constituirea loturilor didactice.

O altă măsură ce va fi luată este înfiinţarea de noi specializări în domeniul agricol în funcţie de nevoile identificate la nivel local sau zonal.

Prin aceste investiţii, Ministerul Agriculturii urmăreşte să creeze condiţiile necesare pentru a atrage cât mai mulţi elevi, în cadrul liceelor agricole şi pentru a asigura forţă de muncă tânără în agricultură, cu un nivel corespunzător de pregătire profesională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO