Eveniment

Ministerul Agriculturii dă un milion de euro pentru promovarea fructelor şi legumelor. Fermierii primesc 80% din bani gratis pentru fiecare proiect

Autor: Liviu Iancu

05.08.2011, 12:34 180

Programele de promovare a fructelor şi legumelor româneşti vorbeneficia de un buget de un milion de euro pentru o perioadă detrei ani, dacă programul propus de România va fi aprobat de ComisiaEuropeană, au declarat agenţiei Mediafax reprezentanţiiMinisterului Agriculturii.

Organizaţia care propune programe participă la finanţareaacestora cu minim 20% din cheltuielile totale eligibile, potrivitghidului privind accesarea sprijinului acordat programelor deinformare şi promovare a fructelor şi legumelor proaspete pe piaţainternă şi în ţări terţe, aprobat de ministrul Agriculturii,Valeriu Tabără.

Măsura a fost aprobată "în contextul crizei fără precedent carea lovit sectorul", din cauza epidemiei provocate de bacteriaE-coli.
Cofinanţarea din fonduri publice va fi de maximum 80% din costuleligibil al programului, dintre care 30% de la bugetul naţional şimaximum 50% de la bugetul Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO