Eveniment

Minerii au primit primă de Paşte de 400 de lei

Minerii au primit primă de Paşte de 400 de lei

Autor: Mediafax

12.04.2012, 00:00 131

Angajaţii Companiei Naţionale a Huilei (CNH) din Petroşani au primit tichete cadou de Paşte, minerii care lucrează în subteran primind tichete în valoare de 400 de lei, iar cei care îşi desfăşoară activitatea la suprafaţă au obţinut tichete în valoare de 250 de lei. Cei 7.706 angajaţi ai Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani au primit miercuri tichetele cadou acordate cu ocazia sărbătorilor pascale.

Potrivit liderilor de sindicat, tichetele cadou au valoare diferenţiată în funcţie de locul de muncă al salariaţilor. Astfel, un miner care lucrează în subteran a primit tichete cadou în valoare de 400 de lei, în timp ce un angajat al CNH care lucrează la suprafaţă a primit tichete cadou în valoare de 250 de lei. La Compania Naţională a Huilei lucrează aproximativ 6.000 de angajaţi în subteran, restul desfăşurându-şi activitatea la suprafaţă.

Adaosul salarial de Paşte este prevăzut în contractul colectiv de muncă al minerilor, iar cuantumul acestui adaos salarial este cuprins în protocolul încheiat de administraţia CNH şi Sindicatul Muntele, sumele necesare pentru acordarea tichetelor cadou fiind prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO