Eveniment

Microsoft a batut palma cu guvernul

16.04.2004, 00:00 10



Institutiile administratiei publice centrale vor avea dreptul sa foloseasca produsele companiei americane Microsoft, in baza unui contract in valoare de 54,5 milioane dolari incheiat intre Guvernul roman si reprezentantii firmei americane.



Contractul pentru inchirierea de licente Microsoft a fost semnat ieri la Palatul Victoria, de ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu, si de Marcus Dekan, vicepresedinte al companiei Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria, partenerul european al Microsoft Ireland Operations Limited.



Eugen Bejinariu a afirmat ca documentul asigura protejarea drepturilor de proprietate intelectuala in domeniu si combaterea pirateriei cu produse software, cerinte ale Uniunii Europene.



"Contractul reprezinta un semnal clar de intrare in legalitate si normalitate a tuturor institutiilor romanesti", a spus Bejinariu.



Contractul are o valabilitate de cinci ani si prevede achizitionarea a 50.000 licente Microsoft, necesare pentru utilizarea produselor companiei americane de catre institutiile administratiei publice centrale.



Contravaloarea licentelor va fi achitata in 9 rate esalonate pana in anul 2009, prima rata urmand sa fie platita la 31 martie 2005. Fondurile necesare vor fi asigurate de la bugetul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO