Eveniment

Mesajul Ministrului Educaţiei în prima zi de şcoală: Educaţia trebuie să continue în orice situaţie

Mesajul Ministrului Educaţiei în prima zi de şcoală:...

Autor: Laura Buciu

14.09.2020, 09:20 58

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a transmis un mesaj de încredere pentru elevi şi profesori, luni, în prima zi de şcoală, spunând că educaţia trebuie să continue în orice situaţie, iar dascălii trebuie să fie alături de elevi.

„Dragi copii, mergeţi cu încredere la şcoală! Oricare ar fi situaţia epidemiologică, noi trebuie să ne concentrăm pe învăţare! Educaţia trebuie să continue în orice situaţie. Prin urmare, fiţi responsabili, fiţi prudenţi, dar şi implicaţi. Prin urmare, mergem cu toţii la şcoală. Este important să mergem la şcoală şi să fim alături de profesorii noştri. Copii, fiţi responsabili şi respectaţi toate regulile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor. Noi, profesorii, suntem alături de voi”, a spus Monica Anisie, ministru al Educaţiei.

Ministrul le-a transmis şi profesorilor să aibă un an şcolar cu împliniri, cu sănătate, cu implicare. Anisie le-a mulţumit acestora pentru tot ce au făcut în această vară.

„Au muncit şi în timpul examenelor naţionale, dar au făcut şi eforturi supraomeneşti atunci când au fost suspendate cursurile. Trebuie să recunoaştem că în atâţia ani de zile, deşi am avut suspendate cursurile şi câte 3 săptămâni, din cauza viscolului, a gripei şi aşa mai departe, educaţia nu continua şi copiii rămâneau acasă, izolaţi, fără să îşi continue învăţarea. Acum am arătat că se poate, prin suspendarea cursurilor am continuat învăţarea în sistem online. Sigur, trebuie să ne perfecţionăm, dar eu spun că începând cu acest an şcolar lucrurile vor arăta cu totul altfel decât au fost până acum”, a mai spus ministrul.

Aceasta a făcut un apel către toţi cei implicaţi în educaţie să lase copiii să se bucure de prima zi de şcoală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO