Eveniment

Mesaje de la Bruxelles la aniversarea de 25 de ani de fonduri europene regionale în România. Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune: Recuperarea decalajelor României faţă de media europeană este uimitoare. Regiunile s-au dezvoltat, dar mai este spaţiu de dezvoltare

Mesaje de la Bruxelles la aniversarea de 25 de ani de...

Autor: Răzvan Botea

05.12.2023, 17:36 128

Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune şi reforme şi Aida Liha Matejicek, şefa unităţii pentru România-Croaţia din cadrul programelor Regio – Comisia Europeană, au tramis mesaje în cadrul evenimentului aniversar 25 de ani de fonduri regionale, organizat de ROREG - Asociaţia Agenţiilor de Dezvoltare (ADR) din România.

„România a convers către media UE la capitolul PIB per capita de la 27% în anul 2000 la 77% din media europeană conform celor mai recente date. Este uimitor. Şi acest avans este văzut în mai multe domenii: mediul de business mai competitiv, drumuri mai bune, şcoli mai bune şi spitale mai bune. Despre asta este vorba în programele de coeziune - voi, agenţiile de dezvoltare, aţi fost motorul care a uns roţile. România, ca un tot, rămâne disparată la mai multe nivele: educaţie, infrastructură, suport social”, a spus Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune şi reforme.

Aida Liha Matejicek, şefa unităţii pentru România-Croaţia din cadrul programelor Regio – Comisia Europeană, a spus: Aceşti 25 de ani care au trecut au fost foarte provocatori pentru România. Şi cu siguranţă ţara este mai prosperă, mai incluzivă, mai democratică. În Timişoara, care este până la finalul acestui an capitala culturală europeană. Regionalizarea rămâne o parte importantă din munca noastră. De-a lungul Europei, merge din ce în ce mai mult către o abordare de jos în sus, comunităţi locale, municipii, de la diferite nivele.

ROREG, Asociaţia Agenţiilor de Dezvoltare (ADR) din România, a organizat marţi, 5 decembrie, un eveniment aniversar pentru 25 de ani de gestionare a fondurilor europene regionale, prilej cu care a organizat o dezbatere pe tema dezvoltării regionale. La dezbatere au participat ministrul dezvoltării Adrian Veştea, reprezentanţi ai mediului academic şi autorităţilor locale, dar şi reprezentanţi ai Comisiei Europene.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO