Eveniment

Merkel: Liderii reuniţi la Bruxelles au nevoie de Turcia pentru a soluţiona criza migraţiei. Premierul Sloveniei: Premierul Sloveniei: Dacă nu găsim o soluţie astăzi, atunci este sfârşitul UE

Merkel: Liderii reuniţi la Bruxelles au nevoie de Turcia...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

25.10.2015, 18:50 831
 

"Nu vom soluţiona problema refugiaţilor complet. Avem nevoie, între altele, de noi discuţii cu Turcia pentru asta", a spus Merkel.

"Doar împreună cu Turcia putem transforma ilegalitatea în legalitate. Este foarte important ca Comisia (Europeană) să discute mai departe agenda migraţiei cu Turcia", a subliniat ea.

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker se întâlneşte duminică după-amiaza cu lideri din ţări central şi est-europene, asupra cărora urmează să exercite presiuni în vederea unui răspuns coordonat în faţa afluxului de refugiaţi, înainte de venirea iernii, relatează Reuters online.

Mini-summitul - despre care diplomaţi europeni afirmă că a fost cerut de către cancelarul german Angela Merkel - este ultima dintr-o serie de întâlniri UE la nivel înalt, care au eşuat până în prezent să ajungă la o abordare comună a modului de gestionare a situaţiei miilor de migranţi care ajung în Europa zilnic.

Juncker i-a convocat pe liderii Austriei, Bulgariei, Croaţiei, Macedoniei, Germaniei, Greciei, României, Serbiei, Sloveniei şi Ungariei, alături de cu organizaţii cu activitate în domeniul refugiaţilor implicate, să participe la această reuniune de la Bruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO