Eveniment

Masacru sângeros în SUA: Cel puţin 22 de morţi şi zeci de răniţi au fost impuşcaţi în Lewiston, Maine

Sursa Foto: Facebook/ Lewiston Maine Police Department

Sursa Foto: Facebook/ Lewiston Maine Police Department

Autor: Mediafax

26.10.2023, 09:54 1952

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi între 50 şi 60 rănite, miercuri, în urma unor împuşcături în mai multe locaţii, inclusiv o sală de bowling şi un restaurant din Lewiston, Maine, a relatat NBC News, citat de Reuters.

Departamentul de poliţie din Lewiston a identificat pe Facebook un suspect, în vârstă de 40 de ani, precizând că acesta ar trebui să fie „considerat înarmat şi periculos”. Poliţia a postat anterior trei fotografii cu un suspect, cerând ajutorul publicului pentru identificarea acestuia.

„Există un trăgător activ în Lewiston”, a anunţat anterior poliţia statului Maine pe platforma de socializare X. „Cerem oamenilor să se adăpostească. Vă rugăm să rămâneţi în interiorul locuinţei dumneavoastră cu uşile încuiate. Forţele de ordine investighează în prezent în mai multe locaţii”.

The Sun Journal, citând un purtător de cuvânt al poliţiei din Lewiston, a raportat împuşcături într-o sală de bowling, un restaurant şi un centru de distribuţie.

Preşedintele Joe Biden a fost informat şi va continua să primească informaţii actualizate, a declarat un oficial american la Washington.

Preşedintele a vorbit la telefon cu guvernatorul statului Maine, Janet Mills, cu senatorii Angus King şi Susan Collins şi cu congresmanul Jared Golden despre împuşcăturile din Lewiston şi a oferit întregul sprijin federal în urma atacului, a precizat Casa Albă.

Dacă bilanţul de 22 de morţi va fi confirmat, masacrul ar fi cel mai sângeros din Statele Unite cel puţin din august 2019, când un bărbat înarmat a deschis focul asupra clienţilor de la un Walmart din El Paso, ucigând 23 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO