Eveniment

Martorii susţin că suspectul de la Toulouse a fost ucis de poliţişti

Martorii susţin că suspectul de la Toulouse a fost ucis de poliţişti

Autor: Ioana Bojan

22.03.2012, 15:24 103

Suspectul în cazul crimelor comise în sud-vestul Franţei, care era încercuit de poliţie de miercuri dimineaţă, a fost ucis joi de poliţişti în momentul în care încerca să sară de la balconul apartamentului său, a declarat o sursă din poliţie, citată de AFP.

"Când a ajuns la sol, era mort", a adăugat sursa citată.

Anterior, ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a declarat că suspectul a murit după ce a opus rezistenţă poliţiştilor şi a sărit pe fereastră.

"În momentul în care un mijloc de investigare a fost introdus în baie, atacatorul a ieşit din baie trăgând cu o violenţă extremă. Rafalele au fost frecvente, foarte dure. Funcţionarii RAID (unitate de elită a poliţiei) au încercat desigur să se protejeze, să riposteze", a afirmat Gueant, aflat la faţa locului.

Mohamed Merah "a sărit pe fereastră cu o armă în mână şi continuând să tragă. El a fost găsit mort la sol", a adăugat ministrul.

Un poliţist de la RAID "mi-a spus că nu a mai văzut niciodată un asalt de o asemenea violenţă", a precizat el.

Anterior, poliţiştii francezi au pătruns în apartamentul suspectului, avansând "pas cu pas", dar acesta a opus rezistenţă. Rafale de tiruri de armă şi deflagraţii au fost auzite timp de cinci minute în zona apartamentului unde era retras de 32 de ore Mohamed Merah, un francez care a revendicat în numele Al-Qaida asasinarea a şapte persoane, începând cu 11 martie, la Toulouse şi Montauban.

Joi dimineaţă, ministrul de Interne Claude Gueant, ajuns la faţa locului împreună cu procurorul din Paris Francois Molins, declara că autorităţile speră să-l captureze pe Mohamed Merah în viaţă, pentru a-l interoga şi judeca. El era uimit că tânărul nu a avut nicio reacţie după exploziile periodice declanşate de poliţişti în cursul nopţii.

Poziţia lui Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, s-a radicalizat începând de miercuri seara, când, potrivit ministrului, suspectul a declarat că "vrea să moară cu arma în mână".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO