Eveniment

Marius Ştefan, preşedintle RBL: Ne-am uitat pe ponderea salariilor în bugetul statului şi am descoperit că România are cea mai mare pondere din UE, adică 33,8% din veniturile încasate la buget în 2021 (ultimele date) erau cheltuieli salariale, în timp ce media EU este de 22,4%

Marius Ştefan, preşedintle RBL: Ne-am uitat pe ponderea...

Autor: Mădălina Dediu Panaete, Răzvan Botea

06.08.2023, 08:00 32853

♦ Dan Şucu, Concordia: Noi, oamenii de afaceri, transmitem fără echivoc că statul trebuie în primul rând să-şi micşoreze propriile cheltuieli ♦ Marius Ştefan, preşedintele RBL: Înţelegem necesitatea unor scutiri pentru a impulsiona anumite sectoare, dar nu trebuie să fie transformate în scutiri permanente ♦ Consiliul Investitorilor Străini (FIC): Orice ajustare legislativă trebuie să aibă în vedere păstrarea acestui trend pozitiv care reprezintă o resursă importantă pentru economie şi consolidarea bugetului de stat.

Reprezentanţi ai patronatelor, antreprenorilor din România şi investitorilor străini au publicat puncte de vedere cu privire la discuţiile despre majorarea de taxe sau scăderea cheltuielilor bugetare pentru a echilibra bugetul de stat. Punctul comun al opiniilor a fost reducerea reală a risipei de la bugetul de stat, ca primă măsură, înainte de modificarea taxelor.

„Înţelegem că datoria publică şi deficitul bugetului de stat sunt în creştere. Politicienii consideră întotdeauna că acest deficit trebuie corectat prin măriri de taxe. Noi, oamenii de afaceri însă, transmitem fără echivoc că statul trebuie în primul rând să-şi micşoreze propriile cheltuieli, să se comporte responsabil cu administrarea banului public“, transmite Dan Şucu, preşedintele confederaţiei patronale Concordia.

Nu vrem scăderi de taxe sau ajutor, ci vrem să ştim care sunt regulile jocului, a transmis, de la ZF Live,  Marius Ştefan, preşedintele Romanian Business Leaders (RBL), o organizaţie antreprenorială cu 500 de membri: Nu cerem scăderi de taxe sau ajutor, ci vrem să ştim care sunt regulile jocului. Vrem să fim competitivi ca ţară în UE şi în multe domenii suntem, dar am vrea să ştim care sunt regulile, strategia, să ne desfăşurăm activitatea, să facem investiţii etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO