Eveniment

Marea Britanie continuă programul de vaccinare în masă: Autorităţile se pregătesc să aprobe vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford

Marea Britanie continuă programul de vaccinare în...

Autor: Eduard Ivanovici

28.12.2020, 16:28 115

Vaccinul de combatere a coronavirusului pe care l-au dezvoltat AstraZeneca şi Universitatea Oxford va fi aprobat în următoarele zile în Regatul Unit, procesele de distribuire urmând să înceapă – cel mai probabil – săptămâna viitoare, transmite CNBC.

Până acum au fost vaccinaţi circa 600.000 de britanici datorită rezultatelor obţinute de gigantul farmaceutic american Pfizer şi firma germană de biotehnologie BioNTech.

Anterior, AstraZeneca a declarat că va începe să lucreze cu Institutul Gamaleya, care a creat vaccinul Sputnik V, într-un parteneriat ce ar îmbunătăţi eficienţa şi siguranţa dozelor.

În plus, grupul anglo-suedez a devenit centrul unei serii de controverse după ce eficienţa vaccinului ar fi ajuns de fapt la 60%, în condiţiile în care procentul iniţial ar fi atins pragul de 90, diferenţa datorându-se unei erori în procesul de inoculare.

Pascal Soriot, CEO-ul AstraZeneca, a declarat weekend-ul trecut că rata de eficienţă ajunge în prezent la aproximativ 90%: „Credem că am găsit formula câştigătoare şi am atins un nivel de eficacitate care, după două doze, se încadrează în rândurile celorlalte vaccinuri de top”.

Sorior a mai notat că vaccinul va putea combate noua tulpină a coronavirusului, însă compania aşteaptă un nou set de teste pentru a putea confirma în totalitate informaţia.

Marea Britanie ocupă locul şase la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de decese cauzate de SARS-CoV-2, cu 70.752 de morţi, potrivit Worldometers.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO