Eveniment

Marcel Ciolacu, primele declaraţii din poziţia de premier: Intrăm într-un regim de mobilizare generală. Toţi funcţionarii trebuie să înţeleagă că avem nevoie de performanţă în administraţie. Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou

Marcel Ciolacu, primele declaraţii din poziţia de...

Autor: Răzvan Botea

15.06.2023, 20:56 224

Marcel Ciolacu, noul premier al României, a făcut primele sale declaraţii publice în această calitate. În discursul său scurt, a vorbit despre nevoia de performanţă în administraţie şi de a opri creşterea preţurilor, însă nu a dat alte detalii.

„Toţi funcţionarii trebuie să înţeleagă că avem nevoie de performanţă în administraţie. Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou, şi acest principiu se aplică de la nivelul ministrului până la nivelul funcţionarilor de execuţie”, a spus Ciolacu.

Ce a mai declarat:

Intrăm într-un regim de mobilizare generală. Avem obiective şi termene de îndeplinit din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi nu putem rata nimic, fie că vorbim de eliminarea pensiilor speciale sau de legea salarizării.

Mandatul acestui Guvern se concentrează pe reforme şi economii, iar rezultatele trebuie să se vadă concret în buzunarele oamenilor.

În fiecare şedinţă de Guvern vom avea pe agendă noi măsuri de stimulare economică.

Prima misiune a Guvernului României este reducerea inflaţiei, astfel încât oamenii să simtă aceasta imediat în buzunarul lor, în ceea ce priveşte preţurile produselor de bază. Acesta este obiectivul pe care dorim să îl atingem imediat şi intenţionăm să acţionăm începând chiar din săptămâna viitoare.

Pe lângă această iniţiativă, avem şi alte măsuri pregătite pentru sectorul agricol, construcţii şi energie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO