Eveniment

MAI: Numărul de programări online la paşapoarte a crescut cu 300% faţă de anul trecut

MAI: Numărul de programări online la paşapoarte a...

Autor: Cosmin Pirv

09.03.2022, 15:52 113

Numărul de programări online făcute în primele opt zile ale lunii martie a crescut cu peste 300% faţă de cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. MAI a anunţat măsurile pe care le-a luat pentru evitarea aglomerării.

Potrivit MAI, în perioada 1-8 martie 2022, numărul de programări online, a crescut cu 121,42% comparativ cu perioada 1-8 februarie 2022, şi cu 324,05% faţă de primele opt zile ale lunii martie 2021.

Şi volumul de cereri depuse în ţară în primele opt zile ale lunii martie 2022 a crescut cu 191,84% faţă de cele depuse în perioada 1-8 februarie 2022 şi cu 417,40% faţă de perioada 1-8 martie 2021.

MAI a anunţat că dispus măsuri pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, printre care şi dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum şi suplimentarea, până la capacitatea maximă, a staţiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de paşapoarte.

Ministerul a anunţat că în vederea reducerii timpului de răspuns, împreună cu instituţiile prefectului, se va lua măsura desfăşurării activităţii de lucru cu publicul şi în weekend.

De asemenea, pentru a asigura eliberarea paşapoartelor într-un termen cât mai scurt, a fost dispusă măsura relocării, în vederea soluţionării, a unei categorii de solicitări de la structurile de paşapoarte încărcate la cele cu un aflux mai mic (în perioada 03-09.03.2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al mun. Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Suceava către SPCP Argeş, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Mureş, Teleorman şi Vrancea).

Totodată, în 20 de judeţe, unde s-a înregistrat un număr semnificativ de cereri a fost prelungit programul de lucru cu publicul cu cel puţin două ore.

MAI anunţă că marţi termenul mediu, la nivel naţional, de eliberare a paşaportului simplu electronic a fost de 2 zile lucrătoare, dar că în unele judeţe precum Cluj, Constanţa, Timiş, Vaslui termenul a fost de cca 3 zile lucrătoare din momentul înregistrării cererilor şi până la intrarea paşapoartelor simple electronice în gestiunea structurilor de paşapoarte.

Conform MAI, cetăţenii se pot înscrie pe platforma de programare online şi în alte judeţe care au locuri disponibile pentru intervalul dorit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO