Eveniment

MAE anunţă că numărul românilor afectaţi de cutremurul din Italia ar putea creşte

MAE anunţă că numărul românilor afectaţi de...

Autor: Ana-Maria Lazăr

24.08.2016, 19:29 80

MAE a anunţat miercuri seara decesului unui cetăţean român, precizând că alţi doi sunt răniţi şi 9 au fost daţi dispăruţi. "Cei doi români răniţi în cutremurul de noaptea trecută sunt în spital şi li se acordă îngrijiri medicale", a declarat Vâlcu, subliniind că nu poate da mai multe detalii legate de starea acestora sau de cei 9 cetăţeni români care au fost daţi dispăruţi.

El a adăugat că "operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare şi este posibil ca numărul cetăţenilor români afectaţi să sufere modificări în orele următoare". "Echipele mobile se află pe teren şi în permanentă legătură cu autorităţile italiene", a declarat Ionuţ Vâlcu.

Purtătorul de cuvânt al MAE a mai spus că în cursul zilei au fost mai multe sesizări privind situaţia unor cetăţeni români, unele fiind rezolvate şi că printre aceste persoane, în general persoane adulte, s-au aflat turişti sau români care locuiesc în Italia.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat cu profund regret decesul unui cetăţean român în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopţii, regiunea centrală a Italie, misiunea diplomatică de la Roma urmând să asigure întreaga asistenţă consulară necesară în acest caz. De asemenea, un număr de 9 cetăţeni români rezidenţi în zona sinistrată au fost daţi dispăruţi de către aparţinători.

Misiunea diplomatică română menţine legătura permanentă cu autorităţile italiene, competente şi întreprinde demersuri pe toate canalele disponibile, inclusiv prin cele 2 echipe consulare mobile (Ambasada României la Roma şi de la Consulatul General al României la Bologna), care se află la faţa locului şi acţionează coordonat în vederea obţinerii de informaţii cu privire la existenţa altor cetăţeni
români, afectaţi de seism.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO