Eveniment

LIVE TEXT. Panică în Berlin: O maşină a intrat cu viteză în plin în mulţime, secerând zeci de oameni. Bilanţul până la această oră. UPDATE: Suspectul a fost plasat în arest preventiv

LIVE TEXT. Panică în Berlin: O maşină a intrat cu...

Autor: Ştefan Stan

08.06.2022, 17:51 4257

UPDATE 17:50. Autorul incidentului rutier din Berlin a fost plasat în arest preventiv, miercuri după-amiază, după ce autorităţile germane au găsit o scrisoare de revendicare a atacului cu vehicul, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă.

"Nu este vorba în niciun caz de un accident. Este vorba de un individ care a comis un atac, avem de-a face cu un criminal", a declarat un membru al comisiei de investigaţie.

În maşina cu care a fost comis atacul a fost găsită o scrisoare de revendicare, au afirmat surse citate de publicaţia Bild. La nivel oficial, Poliţia nu a confirmat găsirea mesajului de revendicare şi nu a fost declanşată nicio anchetă în materie de terorism.

Însă martorii au observat postere cu mesaje antiturce în interiorul autoturismului, au declarat surse citate de site-ul Tagespiegel.de.

Şoferul vehiculului, un german de origine armeană în vârstă de 29 de ani, a fost plasat în arest preventiv, după ce iniţial era doar reţinut. Bărbatul are antecedente penale pentru furturi.

Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului, analizând mai multe ipoteze.

Incidentul rutier a avut loc în zona Breitscheidtplatz (Charlottenburg) din Berlin. Un individ a lovit cu un autoturism un grup de pietoni, miercuri înainte de prânz, pe strada Tauentzien. Cel puţin o persoană a murit, iar alte opt au fost spitalizate în urma incidentului, şase fiind în stare gravă. În total, 30 de persoane au primit îngrijiri medicale, multe fiind în stare de şoc. Persoana decedată este o profesoară în vârstă de 51 de ani.

La locul incidentului au fost mobilizate zeci de echipaje de poliţie şi ambulanţe. Pe durata operaţiunilor de evacuare a autoturismului din magazinul în care s-a oprit după ce a lovit pietonii, autorităţile au dispus, ca măsură de precauţie, evacuarea unui centru comercial şi a clădirilor învecinate.


Radiodifuzorul public german rbb a anunţat că un vehicul a lovit o mulţime de oameni pe Rankestrasse, în cartierul Charlottenburg din Berlin, potrivit DW. 

Potrivit rbb, poliţia berlineză a declarat că cel puţin 30 de persoane au fost rănite. Serviciile de urgenţă au declarat reporterilor că cel puţin o persoană a murit.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei berlineze, Martin Dams, a declarat că incidentul a avut loc în apropierea popularului bulevard comercial Kurfuerstendamm, în vestul capitalei germane.

El a precizat că şoferul suspect al vehiculului a fost reţinut. Nu era clar dacă incidentul a fost rezultatul unui accident sau dacă şoferul a intrat intenţionat în mulţime, a spus Dams.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO