Eveniment

Librariile Diverta, afaceri in scadere cu 30%

21.07.2009, 19:19 30

Lantul de librarii Diverta, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a inregistrat in primele cinci luni din acest an vanzari in scadere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Cea mai mare scadere se inregistreaza, ca pe toata piata de retail, pe segmentul de IT, cu un minus de 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Celelalte raioane, de carte, media si papetarie, au fost afectate, insa declinul a fost de 20-25%", a declarat Amalia Buliga, director financiar al Diverta. Reprezentantii companiei nu au precizat care este valoarea absoluta a vanzarilor la cinci luni si nici care a fost cifra de afaceri anul trecut. Lantul Diverta a finalizat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 46,5 mil. euro. Aproximativ 35% din rulajul total il reprezinta vanzarea de carte la nivelul intregii retele Diverta, potrivit companiei.

Reteaua Diverta a inchis de la inceputul anului trei dintre cele 69 de magazine de carte, potrivit reprezentantilor companiei. In luna aprilie anul acesta, Diverta a cumparat una din cele mai mari librarii din Cluj-Napoca - libraria Libri, pe o suprafata de 650 de metri patrati.

Reteaua Diverta este unul dintre cei mai importanti distribuitori de carte pe piata romaneasca, alaturi de Carturesti sau librariile Humanitas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO