Eveniment

Liberty Galaţi angajează 100 de ucenici în 2024

Liberty Galaţi angajează 100 de ucenici în 2024

Autor: Răzvan Botea

06.03.2024, 14:19 265

Liberty Galaţi, cel mai mare producător naţional de oţel şi companie strategică în România, lansează un program de ucenicie prin care angajează în acest an 100 de tineri

Noul program este lansat în contextul reluării producţiei primare de oţel pe platforma Liberty Galaţi, repornirii furnalului şi accelerării activităţii laminoarelor.

Desfăşurat sub umbrela Academiei Greensteel cu sprijinul specialiştilor Liberty, programul are o durată de 18 luni şi cuprinde cursuri teoretice, training, mentorat şi practică la locul de muncă pentru ucenicii care vor să se specializeze în profesii actuale, precum electricieni, laminatori, macaragii, lăcătuşi mecanici, strungari, oţelari, turnători şi furnalişti, dar şi pregătire pentru profesiile viitorului, cerute de transformarea Greensteel a companiei de la Galaţi.

Pachetul salarial include, pe lângă salariul de bază, bonusuri şi beneficii, servicii medicale şi echipamente de protecţie, tichete de masă şi transport, precum şi sporuri acordate conform contractului colectiv de muncă.

„Industria viitorului este automatizată, digitalizată şi sustenabilă. La Liberty, ne propunem să avem o amprentă neutră de carbon până la finalul acestei decade, de aceea avem nevoie de forţa de muncă a viitorului care poate contribui la crearea unei industrii sustenabile. Prin intermediul Academiei Greensteel, investim în programe de calificare a noilor colegi şi de perfecţionare a echipei noastre de la Galaţi, cu scopul de a produce oţelul verde de care lumea va avea nevoie pentru mulţi ani de-acum înainte. Invităm tinerii din România să fie alături de noi în această misiune, să evolueze odată cu industria şi să avanseze în carieră în timp ce contribuie la decarbonizarea lumii”, a declarat Radu Ionescu, general manager Liberty Galaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO