Eveniment

Lehman Brothers: Riscurile privind Romania sunt exagerate

19.12.2007, 17:33 16

Banca americana de investitii Lehman Brothers apreciaza ca in acest moment riscurile privind investitiile in Romania sunt exagerate, conform unei analize recente.
De asemenea, analistii sai considera ca Erste Bank, care controleaza BCR, cea mai mare banca din sistem, are cel mai mare potential de penetrare a pietelor din regiune si avanseaza o tinta de pret de 66 de euro in urmatoarele 12 luni, fata de cotatiile actuale de 46,8 euro pe actiune.
Surse bancare afirma ca Lehman Brothers are mari sanse sa obtina un mandat de lead manager al emisiunii de eurobonduri pe care Ministerul Economiei si Finantelor intentioneaza sa o lanseze pana in februarie anul viitor.
Expertii ministerului au facut deja selectia dintre cele 11 banci ramase in faza finala a competitiei, castigatorii asteptand ca ministrul Varujan Vosganian sa semneze ordinul de confirmare, dupa care va fi informat si Guvernul, iar bancile alese vor fi mandatate oficial sa intermedieze imprumutul de cel putin 500 de milioane de euro pe 10 ani.
Lehman Brothers se numara printre putinele banci mari de investitii care avanseaza o viziune mai putin pesimista privind dezechilibrele macroeconomice din Romania. Si analistii Citibank au apreciat recent ca sunt sperante ca deficitul extern considerabil sa poata fi tinut sub control.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO