Eveniment

Lăzăroiu: La insistenţele preşedintelui, familia lui Teo Peter a primit o sumă cu mai multe zerouri

Autor: Mediafax

29.03.2011, 22:46 22

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine, într-opostare pe blogary.ro, că, la insistenţele şefului statului,familia lui Teo Peter nu a primit ca despăgubire "jignitoarea sumăde 8000 de dolari", ci o sumă "cu mai multe zerouri", informeazăMediafax.

Lăzăroiu afirmă că preşedintele chiar i-a ironizat pe americani,în discuţiile de la acea vreme, spunând că, dacă sunt prea săraci,le dăm noi un milion de dolari să plătească despăgubirifamiliei.

"Preşedinte Traian Băsescu a preluat cazul şi a insistat pelângă ambasada SUA ca făptaşul să fie judecat în România, chiardacă ar fi făcut închisoare în SUA. Era vorba de a asigura unproces corect cu martori români, care n-ar fi putut ajunge pesteOcean", susţine Sebastian Lăzăroiu.

El a menţionat că opţiunea de judecată şi detenţie aparţinea"oricum SUA", conform tratatelor internaţionale şi că, ceea ceîncerca să negocieze preşedintele era ca măcar judecata să fiefăcută pe teritoriul României.

"La insistenţele preşedintelui Traian Băsescu, familia lui TeoPeter nu a primit despăgubire jignitoarea sumă de 8000 de dolari,aşa cum intenţionau autorităţile americane să îi ofere, ci o sumăcu mai multe zerouri (preşedintele chiar i-a ironizat pe americani,spunând că, dacă sunt prea săraci, le dăm noi un milion de dolarisă plătească despăgubiri familiei)", a mai scris pe blogconsilierul prezidenţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO