Eveniment

La summitul NATO, Bush sta la Marriott

11.01.2008, 18:43 23

Oficialii care vor participa la summitul NATO de la Bucuresti din 2 - 4 aprilie vor fi cazati la hotelurile Hilton, Novotel, Sofitel, Howard Johnson, Capsa si Marriott, acesta din urma fiind ales pentru presedintele George W. Bush si delegatia SUA, au declarat surse oficiale. Presedintele american George W. Bush, precum si cei aproximativ o mie de membri ai delegatiei SUA la summitul NATO de la Bucuresti vor fi cazati pe durata sederii lor in Romania la hotelul Marriott, au precizat sursele citate.
Potrivit acelorasi surse, delegatia Germaniei, inclusiv cancelarul Angela Merkel, va fi cazata la hotelul Hilton. Tot la hotelul Hilton vor sta presedintele CE Jose Manuel Barroso, membrii delegatiilor Canadei, Olandei, Georgiei si Poloniei, precum si o parte din delegatia Spaniei, inclusiv premierul Zapatero. O parte a delegatiei oficiale a Spaniei va fi cazata la hotel Novotel. Tot la Novotel vor sta delegatiile Islandei si Norvegiei.
Premierul Italiei Romano Prodi va fi cazat la hotelul Howard Johnson. Delegatia ONU, inclusiv secretarul general, Ban Ki-moon, vor locui la Capsa, tot acolo urmand sa fie cazate doua echipe NATO si delegatia Lituaniei.
Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, va fi cazat la hotelul Sofitel, au mai precizat sursele citate.
Conform acestora, organizarea summitului de la Bucuresti, in afara unor evidente beneficii de imagine, va atrage si profituri materiale reale, fiind estimat ca toate delegatiile vor plati in total circa 1,5 milioane de euro pe noapte.
Jurnalistii care se vor afla la Bucuresti pe durata summitului au la dispozitie pe site-ul dedicat acestui eveniment o lista de hoteluri de trei sau patru stele, recomandate de organizatori.
Aceste hoteluri sunt in ordinea mentionata pe site de organizatori: Rin Grand Hotel, Caro Hotel, Tulip Inn Hotel, Minerva, Chrystal Palace, Phoenicia, Ramada Plaza, Golden Tulip Times, NH Hotel, Central, Confort, Elizeu, Ambasador, Capitol, Venetia Hotel si Volo Suites. Organizatorii au postat, de asemenea, adresele hotelurilor, precum si contactele la care pot fi facute rezervari. Aproximativ 3.000 de membri ai delegatiilor oficiale si in jur de 3.500 de jurnalisti sunt asteptati la summitul de la Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO