Eveniment

La şcoli, ca în fabrici. Ministerul Educaţiei va pune porţi de scanare a elevilor la fiecare şcoală pentru a reduce absenţele

La şcoli, ca la fabrici. Ministerul Educaţiei va pune porţi de scanare a elevilor la fiecare şcoală pentru a reduce absenţele

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax

26.07.2011, 14:38 554

Elevii au adunat în primul semestru al anului şcolar 2010-2011peste 30 de milioane de absenţe, echivalent a 3.457 de ani deabsenţe, majoritatea la liceeni, situaţie care se reflectă şi înrezultatele slabe de la bacalaureat, astfel că din toamnă va fiintrodusă "o formulă de pontaj la intrare".

"Analiza MECTS arată că elevii din România au adunat într-unsingur semestru peste 30 de milioane de absenţe. Calculate în aniacestea înseamnă 3.457 de ani de absenţe, vorbind despre toateabsenţele motivate şi nemotivate. Este inadmisibil ca un ministersă nu remarce acest mare deficit în parcurgerea programei şcolare,pentru că nefiind la şcoală, elevii nu parcurg programa", adeclarat agenţiei Mediafax, secretarul de stat pentru învăţământulpreuniversitar din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şiSportului (MECTS), Oana Badea.

În acest context, MECTS a analizat rezultatele la bacalaureatpentru a vedea dacă nu cumva absenţele sunt cauza rezultatelorslabe.

"Al doilea pas a fost să analizăm o posibilă legătură întreabenţe şi rezultatele slabe de la bacalaureat. Şi, ce am stabilit:cele mai multe absenţe sunt mai ales la licee. Da, numărulabsenţelor din liceu este dublu, chiar triplu, celor din primar şigimnazial. Adică, cea mai mare parte a absenţelor făcute de ceicare la sfârşitul pregătirii vor suţine bacalaureat. Dacă amasociat aceste două elemente de analiză am văzut că metodeleactuale nu au dat rezultat", a spus secretarul de stat.

Astfel, MECTS a hotărât să introducă sistemul informatic decontrol al absenţelor, pornind de la ideea a unui profesor deinformatică dintr-un liceu din Miercurea Ciuc, pilotată deja de doiani în respectiva unitate de învăţământ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO