Eveniment

KPMG: Ce trebuie să ştiţi despre ordonanţa care oferă facilităţi fiscale pentru datorii restante

Persoanele juridice de drept public sau privat, cu excepţia instituţiilor publice şi a unităţilor administrativ-teritoriale, în privinţa cărora există riscul deschiderii procedurii insolvenţei, pot beneficia de restructurarea obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 şi neachitate până la data emiterii certificatului de atestare fiscală, în cuantum mai mare sau egal cu un milion lei, precum şi a celor accesorii, arată o analiză semnată de Alin Negrescu, Tax Partner, KPMG şi Nicoleta Mihai, Partner, KPMG Legal.

Ordonanţa a intrat în vigoare joi 8 august 2019.Potrivit sursei citate, pentru a beneficia de această măsură, contribuabilul trebuie să notifice organul fiscal competent cu privire la intenţia de restructurare până la data de 30 septembrie 2019, sub sancţiunea decăderii din dreptul de a beneficia de restructurarea obligaţiilor bugetare. În termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data notificării organului fiscal se eliberează din oficiu un certificat de atestare fiscală ce este comunicat debitorului şi în care sunt evidenţiate toate obligaţiile până la data emiterii certificatului, acest document fiind baza pentru construcţia planului de restructurare.

Termenul de depunere a solicitării de restructurare este de 6 luni de la intrarea in vigoare a acestei ordonanţe, sub sancţiunea decăderii, astfel încât contribuabilul care se află în această situaţie să ia o decizie cu privire la situaţia sa, în sensul de a-şi restructura compania şi de a plăti datoriile. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.