Eveniment

Klaus Iohannis cheamă liderii coaliţiei la Cotroceni pentru a discuta problema grevei profesorilor. Discuţiile încep la 12:00

Klaus Iohannis cheamă liderii coaliţiei la Cotroceni...

Autor: Gabriel Pecheanu

31.05.2023, 10:10 25

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat miercuri, la ora 12.00, pe cei trei lideri ai coaliţiei de guvernare la consultări pe tema grevei din educaţie, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor au fost invitaţi la Palatul Cotroceni la ora 12.00 pentru consultări pe tema grevei din educaţiei. Liderul UDMR se află, la ora transmiterii ştirii, la Cluj Napoca.

În urma discuţiilor de marţi, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanţii sindicatelor şi Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale şi a obţinerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educaţional.

Preşedintele României a îndeamnat toate părţile angajate în dialogul instituţional să dea dovadă de responsabilitate şi flexibilitate în procesul de negociere şi să înţeleagă că soluţiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile şi solicitările profesorilor.

Sindicaliştii din învăţământ sunt în grevă de mai bine de o săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO