Eveniment

Klaus Iohannis a făcut anunţul: Guvernul va da ordonanţa prin care ratele la bănci se pot amâna cu până la 9 luni

Klaus Iohannis a făcut anunţul: Guvernul va da...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

25.03.2020, 16:36 2603

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că Guvernul este pregătit să dea joi ordonanţa care va permite amânarea plăţii ratelor atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme, cu până la 9 luni. 

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut anunţul la finalul unei întâlniri pe care a avut-o meircuri cu premierul şi mai mulţi miniştri.

„Guvernul este pregătit ca mâine (joi-n.r.) să dea ordonanţa de urgenţă care permite amânarea plăţii ratelor la bancă, pe de o parte pentru persoane fizice, dar şi pentru firme: La cererea celor care au rate la bănci ratele se pot amâna cu până la 9 luni”, a spus Klaus Iohannis.

Şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă care va permite amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni. El a spus că măsura se aplică atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoaneje juridice, adăugând că nu e nevoie de niciun fel de hârtie doveditoare pentru amânarea plăţii ratelor, această formulă fiind adoptată pentru a nu crea probleme suplimentare de tip birocratic. Ministrul a subliniat că nu este vorba despre ştergerea ratelor, ci doar despre o păsuire care se va extinde şi după perioada de urgenţă.

„Este o păsuire care se va întinde după aceea şi după perioada (iniţială – n.r.) de păsuire, vor fi măsuri care să ajute şi după aceea. Pentru persoane juridice avem deja tot felul de instrumente, ne uităm şi pentru persoane fizice. Am mers pe o variantă prin care nu creăm alte probleme birocratice, forma finală va veni joi, dar nu există condiţionalităţi", a spus ministrul Finanţelor, la Digi24.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO