Eveniment

Jens Stoltenberg, şeful civil al NATO: Armata rusă se repoziţionează în Ucraina şi va menţine presiunile asupra Kievului

Jens Stoltenberg, şeful civil al NATO: Armata rusă se...

Autor: Răzvan Botea

01.04.2022, 00:07 1701

Armata rusă încearcă să se repoziţioneze în Ucraina şi va menţine presiunile asupra Kievului şi a altor mari oraşe şi va intensifica ofensiva în regiunea Donbas, afirmă secretarul general al alianţei nord-atlantice, Jens Stoltenberg, citat de Mediafax.

Într-o analiză privind impactul războiului din Ucraina asupra regiunii în care instituţia financiară activează, BERD apreciază că economia României va creşte în acest an cu 2,8%, prognoză în scădere cu 1,6 puncte procentuale faţă de estimarea din noiembrie.

Vladimir Putin a semnat joi un decret care adaugă 134.500 de noi militari în armata rusă. Ministerul Apărării spune, însă, că „recrutarea de primăvară“ nu are nicio legătură cu conflictul din Ucraina. Serghei Şoigu, ministrul rus al apărării, a declarat că noii recruţi nu vor fi trimişi în „puncte fierbinţi“.

Hackeri ruşi au încercat recent să pătrundă în reţelele NATO şi ale armatelor unor ţări din Europa de Est, a declarat grupul de analiză a ameninţărilor al Google într-un raport citat de Reuters.

Sancţiunile financiare impuse Rusiei ameninţă să dilueze treptat dominaţia dolarului american şi ar putea duce la o mai mare fragmentare a sistemului monetar internaţional, a declarat Gita Gopinath, director general adjunct al FMI, pentru Financial Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO