Eveniment

Iulian Anghel, ZF: Dacă noul ministru de finanţe are două facultăţi şi două doctorate, de ce nu este acum la NASA?

Iulian Anghel, ZF: Dacă noul ministru de finanţe are...

Autor: Iulian Anghel

15.06.2023, 00:05 2206

Dacă noul ministru de finanţe are două facultăţi şi două doctorate, de ce nu este acum la NASA?

Dl Boloş va fi de mâine ministru al finanţelor. Dacă te uiţi în CV-ul lui vei vedea că este absolventul a două facultăţi. Sunt destui oameni care au două facultăţi şi este simplu: sunt tineri care au început studiul şi au înţeles că ce au studiat vreme de patru ani nu li se potriveşte. Şi, cu mult curaj, încep altceva. Dl Boloş nu are doar două facultăţi, ci şi două doctorate – unul în contabilitate, altul în management. Unul la Universitatea de Vest din Timişoara, altul la Babeş-Bolyai din Cluj, în vreme ce el locuia la Oradea.

Cunosc pe cineva, fostă şefă de promoţie la Facultatea de Chimie a Universităţii din Bucureşti. Şi-a făcut doctoratul în Olanda. Mi-a povestit că a muncit pe brânci vreme de patru ani, fără sâmbete şi fără duminici şi, doar din când în când în când, câte o vacanţă scurtă.

„În rest, eram tot timpul în laborator - sâmbăta, duminica“, mi-a spus ea. Mi-a arătat lucrarea ei de doctorat cu nişte coperţi cu păianjeni. Nu sunt păianjeni, spune ea, aşa arată molecula „X“ la microscop.

Acum lucrează la o companie din Germania, în Stuttgart. Vezi, îmi spune ea mândră, într-o iarnă în care mai ningea şi pe la Bucureşti, panourile astea – panouri din acele ce se mişcă şi schimbă reclamele – sunt concepute de noi, firma noastră le-a făcut.

„Am patru brevete de cercetare, dar mai mici“, spune ea cu modestie.

Acum ce brevete o avea dl Marcel Boloş de a ajuns şef la Finanţe? Două doctorate în două domenii complet opuse, scrise în vremea în care era angajat la Primăria din Oradea. Cum de nu e la NASA oare?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO