Eveniment

ISW: Ruşii se pregătesc pentru o nouă ofensivă. Când va avea loc

ISW: Ruşii se pregătesc pentru o nouă ofensivă în vara acestui an

Autor: Andreea Soare

16.03.2024, 18:52 1932

Ruşii vor continua să destabilizeze liniile de apărare ucrainene şi vor începe pregătirile pentru o nouă ofensivă în vara anului 2024, scrie Institutul pentru Studiul Războiului.

Potrivit analiştilor ISR, forţele ruseşti vor continua ofensiva prin care încearcă destabilizarea liniilor de apărare în primăvara anului 2024, în timp ce se pregătesc şi pentru o ofensivă nouă, în vară. Ajutoarele occidentale pentru Ucraina joacă un rol esenţial în capacitatea armatei ucrainene de a-şi păstra teritoriile şi de a respinge eforturile de ofensivă ruseşti, în următoarele luni.

Totodată, ruşii încearcă să menţină ritmul operaţiunilor de ofensivă din estul Ucrainei pentru a preveni stabilizarea liniilor de apărare ale ucrainenilor. Ruşii sunt concentraţi în special spre împingerea spre vest a forţelor ucrainene, cât mai departe de Avdiivka, înainte ca ucrainenii să stabilească linii puternice de apărare în zonă, care să fie, ulterior, greu de pătruns.

În urmă cu doar o zi, comandantul forţelor armate ucrainene, generalul-colonel Oleksandr Sirskîi, a transmis că forţele ruseşti şi-au concentrat forţele pe frontul din Avdiivka şi desfăşoară, zilnic, atacuri de infanterie şi mecanizate pentru a sparge apărarea ucraineană.

În contextul reducerii capabilităţilor de apărare ale ucrainenilor, pe fondul întârzierii sau lipsei de ajutoare militare din partea Occidentului, ruşii exploatează vulnerabilităţile ucrainenilor, profitând de iniţiativa pe care o au pe câmpul de luptă. Dacă Vestul nu va ajuta Ucraina până în vară, când va începe ofensiva rusească, ucrainenii se vor afla într-o situaţie foarte dificilă.

Sistemele Patriot, de la SUA, sunt sigurele care pot face o schimbare imediată în apărarea ucraineană, mai scriu analiştii ISR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO