Eveniment

Ion Georgescu, Country Manager România şi Moldova, Bitdefender: Încă mai avem resurse în România, mă refer la oameni pe care putem să îi instruim, să investim în ei

ZF Digital Summit 2023

Ion Georgescu, Country Manager România şi Moldova,...

Autor: Mircea Nica

06.11.2023, 13:11 95

Există în continuare resursa umană în România pe care o putem instrui şi în care putem investi, a spus Ion Georgescu, Country Manager România şi Moldova, Bitdefender, în cadrul Conferinţei ZF Digital Summit 2023.

„Noi suntem un brand românesc, care a mers mai departe şi la nivel global în a oferi servicii de securitate. Încă mai avem resurse în România, mă refer la oameni pe care putem să îi instruim, să investim în ei. Aici pot da exemplu laboratoarele Bitdefender, care sunt în România şi folosesc inteligenţa artificială din România la nivel de componentă umană”, a explicat Ion Georgescu.

 

Ce a mai spus Ion Georgescu:

► Tehnologia face parte din viaţa noastră, indiferent că vorbim despre mediul privat sau mediul de business.

► Utilizarea tehnologiilor, fie că vorbim de inteligenţa artificială sau metode, modele de învăţare sunt necesare. Diferenţa este dată de modul în care le putem folosi. În Bitdefender, noi credem că utilizarea acestor tehnologii poate duce către succes, utilizându-le într-un mod eficient, pozitiv şi corect.

► Credem în acelaşi timp că oamenii care sunt în spatele acestor tehnologii şi resurse vor rămâne. De aceea, noi investim în oameni şi resurse astfel încât să putem aplica aceste tehnologii în produsele şi serviciile Bitdefender pentru a proteja companiile, atât în mediul privat, cât şi în mediul public sau la nivel de individ şi aici vorbim de ceea ce înseamnă date, că până la urmă translatăm date.

► Utilizarea tuturor acestor tehnologii ne oferă acces la informaţii. Aceste informaţii ne pot ajuta să mergem mai departe, să digitalizăm, să folosim servicii necesare pentru societate şi în acelaşi timp să fim precauţi sau să ne putem proteja.

►  În acelaşi timp când vorbim la partea de fraudare şi tot ceea ce se întâmplă în această săptămână, respectiv Black Friday, într-adevăr vom da cu cardul, vom face achiziţii considerând că preţurile pe care le vom regăsi pe diferitele site-uri sunt cele mai potrivite, în considerentul că am verificat cu o lună mai devreme preţul produselor respective, însă ce este foarte important este să facem acele achiziţii de pe site-uri cunoscute, validate şi să verificăm întotdeauna sursele.

► Educarea în zona de securitate cibernetică ar trebui să ne facă responsabili ca individ. Dacă reuşeşti să devii reposnsabil sau un ambasador când vine vorba de securitate cibernetică vei reuşi cumva să te fereşti de ameninţările din piaţă.

► Din păcate, utilizarea tehnologiei poate avea două direcţii, una pozitivă şi una negativă. Din păcate vedem atacuri scrise mai bine, coduri mai bine aranjate, astfel încât aceste atacuri să lovească infrastructurile mult mai eficient.

► Ce este important când vorbim de zona de securitate cibernetică, de vendorul de securitate cibernetică Bitdefender este să ofere această consiliere tuturor partenerilor şi clienţilor pentru a-i ajuta să stabilească o strategie de securitate cibernetică şi o strategie de rezilienţă cibernetică.

► Nu putem să stingem lumina să nu mai folosim toate aceste tehnologii care ne fac viaţa mai uşoară. Trebuie să recunoaştem că utilizarea acestora ne vor oferi eficienţă, productivitate, accesul la informaţii mult mai facil. Se vorbea foarte mult de zona de servicii din spaţiul public. Accesul în a plăti taxele, în a nu mai sta la coadă, toate aceste tehnologii te pot ajuta. în acelaşi timp, digitalizarea, accesul de oriunde, oricând, poate oferi breşe de securitate şi vulnerabilităţi. @Automat, cel care utilizează toate aceste servicii trebuie să fie educat, conştient la pericolele la care se poate expune.

► Ceea ce folosim în acest moment în platformele noastre, ne dorims ă învăţăm comportamnetul atacatorilor cibernetici pentru a stopa atacurile de la bun început.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO