Eveniment

Iohannis la Berlin: Ce vrea România de la Germania

Klaus Iohannis. Foto: Hepta

Klaus Iohannis. Foto: Hepta

Autor: Iulian Anghel

27.02.2015, 00:07 650

Intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a face din Germania un aliat economic şi mai puternic al Ro­mâniei a fost întărită ieri de prezenţa sa la Berlin unde şeful statului a subliniat că, pentru Bucureşti, relaţiile econo­mice şi politice cu germanii sunt „de o importanţă strategică“.

Întreprinderile germane fac afa­ceri aici de 20 miliarde de euro şi pro­fi­turi anuale de un miliard de euro, in­sufi­cient însă pentru ca Angela Merkel, can­celarul Germaniei, să pro­mită ieri României intrarea în zona Schengen.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu pre­şedintele german Joachim Gauck şi cu cancelarul Angela Merkel. Merkel şi Iohannis au susţinut o conferinţă de presă comună, lucru care nu i se întâmplă foarte des puternicului can­celar. Faptul că vorbesc aceeaşi limbă, că se cunosc de multă vreme poate facilita însă o bună înţelegere între ei.

„Relaţiile de cooperare cu Ger­mania au pentru noi o importanţă strategică, aprofundarea acestei cooperări şi a dialogului cu Berlinul. Contăm pe sprijinul german pentru integrarea reală şi în profunzime a României în nucleul european“, a spus Iohannis înaintea întâlnirii cu Merkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO