Eveniment

Investitiile straine directe ar putea ajunge la 10 mld. euro

15.09.2006, 19:31 14

Investitiile straine directe ar putea creste anul viitor la 10 mld. euro, fata de 7 mld. euro in acest an, a declarat Bogdan Pascu, ministru de stat pentru coordonarea activitatilor economice.
Pascu a prezent proiectul de lege privind investitiile, care prevede o serie de facilitati pentru proiectele care vizeaza crearea de noi locuri de munca, dezvoltare regionala si cercetare-dezvoltare, acestea fiind insa conditionate de mentinerea investitiilor pentru perioade de pana la 15 ani. Astfel, investitorii vor putea beneficia de imprumuturi cu dobanda preferentiala, acces gra-tuit la utilitati, de subventii, exceptari, reduceri sau amanari de la plata taxelor locale, precum si de alte facilitati fiscale. Pentru a beneficia de aceste facilitati, investitorii sunt obligati sa mentina investitia efectuata timp de 15 ani de la data finalizarii, pentru proiectele mai mari decat echivalentul in lei a 75 de mil. euro.
In cazul investitiilor cuprinse intre 25 mil. euro si 75 mil. euro, investitorii trebuie sa mentina investitia timp de 10 ani de la data finalizarii.
Pascu a mai spus ca Romania ar putea ramane fara forta de munca dupa aderarea la UE, persoanele calificate plecand in tarile cu salarii mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO