Eveniment

Întrebare fără răspuns: cum se va închide bugetul de stat fără o rectificare bugetară şi cu deficitul în aer?

Întrebare fără răspuns: cum se va închide bugetul de...

Autor: Răzvan Botea

25.10.2023, 00:07 729

Bugetul pe 2023 se va închide, conform informaţiilor neoficiale, fără rectificare bugetară, ceea ce ar însemna o premieră pentru administrarea finanţelor ţării.

Practic, sumele nefolosite de unele instituţii nu vor mai fi redistribuite în acest an către zonele unde este nevoie, iar bugetele unde mai sunt necesari bani vor fi alimentate din fondul de rezervă al guvernului. În acest moment însă, fondul de rezervă este aproape gol, adică mai are doar 31 de milioane de lei, în condiţiile în care doar Ministerul Educaţiei cere 2,2 miliarde de lei.

„Se pare că guvernul nu va mai face rectificare bugetară. Nu-mi amintesc când s-a mai întâmplat aşa ceva. Motivul pentru care nu o face nu este, desigur, acela că execuţia bugetară decurge perfect, conform planului iniţial, ci tocmai invers, anume că decurge atât de prost încât le este ruşine să prezinte cifrele. Dacă îţi este ruşine să prezinţi cifrele, înseamnă că nu ai şanse să te redresezi“, este de părere Bogdan Glăvan, analist financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO