Eveniment

Instanta a separat cauza in dosarul FNA-Banca Agricola

04.08.2004, 00:00 20

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis separarea cauzei in dosarul Fondul National de Acumulare (FNA) - Banca Agricola si trimiterea, la Parchet, a partii referitoare la activitatea Bancii Agricole, pentru completarea documentelor de urmarire penala.
Astfel, faptele referitoare la activitatea Bancii Agricole urmeaza sa fie cercetate de procurori, pentru completarea documentelor de urmarire penala.Concret, Tribunalul Capitalei a dat curs cererii lui Sorin Ovidiu Vintu care, la termenul din 3 iunie - cand a comparut pentru prima data in fata instantei - a solicitat magistratilor sa separe (disjunga-n.r.) faptele referitoare la activitatea Bancii Agricole, apreciind ca acestea trebuie sa fie trimise procurorilor pentru completarea documentelor de urmarire penala.
Avocatul Marian Nazat a cerut instantei, la acelasi termen, sa dispuna disjungerea cauzei, motivand ca "urmarirea penala s-a facut, pana aproape de final, in doua dosare distincte ce au fost ulterior conexate de anchetatori, fara temei legal si fara motivare". Avocatul lui Vintu mai solicitase ca partea din rechizitoriu referitoare la activitatea Bancii Agricole sa fie retrimisa procurorilor pentru a fi refacuta urmarirea penala.
In dosarul FNA - Banca Agricola sunt inculpati Sorin Ovidiu Vintu, Ioana Maria Vlas, Teodor Irimescu, Liviu Istrate (fost director al Bancii Agricole), Nicolae Popa (fost director al grupului de firme Gelsor) si Gabriel Batrin.
Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata pe 13 noiembrie 2003, acesta fiind primul dosar penal al omului de afaceri. Ancheta in cazul Fondul National de Acumulare - Banca Agricola a fost finalizata de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Magistratii Tribunalului Bucuresti il judeca pe Sorin Ovidiu Vintu pentru instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. Vintu este acuzat ca, in septembrie 1998, i-ar fi determinat pe Liviu Istrate si pe Gabriel Tisler sa-si incalce atributiile de serviciu prin cumpararea, in numele bancii, la un pret supraevaluat, a 65.359 actiuni, activitate prin care ar fi pricinuit bancii o paguba de peste 48 de miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO