Eveniment

Informarea firmelor cu privire la amenzi, prioritate a Concurentei

06.04.2004, 00:00 17



Individualizarea sanctiunilor si informarea agentilor economici cu privire la amenzile pe care le vor plati in cazul incalcarii Legii Concurentei se numara printre prioritatile actuale ale autoritatilor concurentiale din Romania, potrivit Consiliului Concurentei. Masura este de natura sa alinieze legislatia interna din domeniul concurentei la nivelul celei din Uniunea Europeana.



Amenzile aplicate agentilor economici pot fi de pana la 1% din cifra de afaceri din anul financiar anterior sanctionarii in cazul savarsirii unor contraventii cum ar fi omisiunea notificarii unei concentrari economice, furnizarea de informatii inexacte sau incomplete sau refuzul de a se supune unei inspectii.



Cele mai drastice amenzi, de pana la 10% din cifra de afaceri, pot fi aplicate in caz de integeri intre agenti economici, abuz de pozitie dominanta sau punerea in aplicare a unor concentrari economice interzise de lege sau inainte de a fi emisa o decizie de autorizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO