Eveniment

Industria locală de outsourcing, cu peste 180.000 de angajaţi: Riscul ridicat şi impredictibilitatea vor face din ce în ce mai dificilă atragerea de noi proiecte pe piaţa românească

Industria locală de outsourcing, cu peste 180.000 de...

Autor: Ramona Cornea

♦ „Companiile de diferite dimensiuni, toate afectate de aceste creşteri, vor resimţi o presiune suplimentară în urma creşterii impozitelor. Astfel, ele vor reduce anumite cheltuieli cum ar fi cele de recrutare a noilor angajaţi, programe de training, cât şi cheltuielile legate de digitalizare şi inovare”.

Modificările fiscale asumate recent de guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu aduc un risc ridicat şi impredictibilitate pentru companiile care fac outsourcing de servicii de IT, ceea ce înseamnă că atragerea de noi proiecte pe piaţa românească va fi din ce în ce mai dificilă, spun reprezentanţii Asociaţiei Business Service Leaders în România (ABSL), asociaţia reprezentativă a industriei de outsourcing.

„Noile reglementări vor afecta negativ venitul net al angajaţilor din industria de IT, prin aplicarea noii cote de impozitare cu 10% pentru veniturile care depăşesc 10.000 de lei brut. În ultimii ani, această industrie a cunoscut o dezvoltare importantă prin reţinerea forţei de muncă înalt calificate în România, tocmai ca urmare a intervenţiei salutare a statului, prin scutirea impozitării pentru această categorie de salariaţi – contribuind astfel semnificativ la creşterea încasărilor bugetare pe alte canale. Serviciile IT oferite de industria business services au cunoscut o dezvoltare mare în ultima perioadă, ajutând industria să evolueze de la servicii tranzacţionale la servicii cu valoare adăugată mare”, au spus reprezentanţii ABSL pentru ZF.

Ei susţin că angajaţii din IT sunt resurse extrem de valoroase pentru economia românească şi că, prin noile modificări fiscale, ei nu vor mai fi încurajaţi să rămână în România, că pierdem un avantaj competitiv şi că migrarea lor către destinaţii mai atractive va fi semnificativ sporită, având un potenţial efect negativ, în cascadă, asupra încasărilor bugetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO