Eveniment

Încetineala cu care Şova semnează contracte l-a făcut pe Umbrărescu să dea afară 1.000 de angajaţi

Dorinel Umbrărescu

Dorinel Umbrărescu

Autor: Andreea Neferu

29.10.2013, 21:26 2522

Firma de construcţii Tehnostrade, controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a anunţat că va da afară 1.000 de oameni, în condiţiile în care compania mai are un singur contract de anvergură, pen­tru construcţia unui lot de autostradă pe traseul Lugoj-Deva, în valoare de 95 de milioane de euro, care însă nu a fost pus în execuţie încă.

Semnat abia în iulie 2013, după ce fusese scos la licitaţie în august 2012, acest contract încă nu se execută pentru că firma nu a primit bani de la compania de drumuri pentru începerea lucrărilor, potrivit informaţiilor din piaţă. Această situaţie nu este indivi­du­ală. Practic, de când ministrul marilor pro­iecte Dan Şova a preluat în subor­dine CNADNR, s-au semnat doar trei contracte de autostrăzi, dar execuţia lor nu a început încă. Tehnostrade a mai participat în competiţia şi pentru cons­trucţia altor autostrăzi, pe care le-a pierdut însă. „Firmele Tehnostrade şi Spedition UMB (cealaltă firmă de con­strucţii a lui Umbră­rescu - n.red.) au pierdut licitaţiile la care au par­ticipat pentru con­struc­ţia de autostrăzi pe Co­ridorul IV, deşi aveau cel mai mic preţ. Singurul contract pe care îl mai au acum com­paniile este cel pentru con­strucţia lotului al patrulea din Lugoj-Deva. La licita­ţia pentru Sebeş-Turda (sin­gura au­to­stradă con­stru­ită din fonduri UE ce a fost scoasă la licitaţie anul acesta –n.red. ) companiile nici nu s-au mai prezentat astăzi (ieri – n.red.) la depunerea ofertelor“, au explicat pentru ZF surse din piaţă. 

Dan Şova nu a comentat până la în­chiderea ediţiei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO