Eveniment

Încep să cadă capete la Boeing după scandalurile repetate privind aeronavele 737 Max. La câteva săptămâni după ce un panou al uşii a explodat la unul dintre avioane, producătorul de avioane anunţă plecarea din companie a lui Ed Clark, directorul responsabil cu fabricarea aeronavelor sale 737 Max

Încep să cadă capete la Boeing după scandalurile...

Autor: Ştefan Stan

22.02.2024, 08:26 362

Boeing îl înlocuieşte pe directorul responsabil cu fabricarea aeronavelor sale 737 Max, la câteva săptămâni după ce un panou al uşii a explodat la unul dintre avioanele de pe un zbor Alaska Airlines, scrie FT. 

Ed Clark, vicepreşedinte şi director general al fabricii din zona Seattle, unde se construieşte avionul 737 Max, părăseşte compania cu "cea mai profundă recunoştinţă a mea şi a noastră" pentru contribuţia sa la companie de-a lungul a aproape două decenii, a declarat Stan Deal, şeful diviziei de avioane comerciale a Boeing, într-o notă adresată angajaţilor.

Destituirea sa vine în contextul în care Boeing se confruntă cu o intensă supraveghere din partea autorităţilor de reglementare în urma incidentului de la începutul lunii ianuarie, când panoul uşii a căzut dintr-un avion 737 Max deasupra statului Oregon. Un raport preliminar al unui organism federal de reglementare în domeniul siguranţei a constatat că avionului îi lipseau patru şuruburi menite să fixeze panoul uşii atunci când a părăsit fabrica Boeing din Renton, Washington.

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a blocat temporar la sol aeronava 737 Max 9, avionul implicat în incident.

Clark va fi înlocuit de vicepreşedintele Katie Ringgold, în prezent şefă a operaţiunilor de livrare a 737, a precizat Boeing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO