Eveniment

Incendiul de la Vama Giurgiu, stins după nouă ore. Cauza probabilă: foc pus intenţionat

Incendiul de la Vama Giurgiu, stins după nouă ore....

Autor: Cosmin Pirv

15.01.2022, 16:45 76

Nouă ore a durat intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului care a izbucnit la două depozite cu tutun şi îmbrăcăminte de la Vama Giurgiu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere, conform pompierilor.

Potrivit ISU Giurgiu, incendiul de la vamă a fost lichidat după aproape nouă ore.

„Au ars tutun vrac, cartuşe de ţigări, articole textile, încălţăminte, alcool sanitar în recipiente din plastic, parfumuri, sticle cu băuturi alcoolice şi diverse recipiente cu substanţe inflamabile. În urma acţiunii flăcărilor, unele dintre bunuri nu au putut fi identificate. A fost salvat un butoi cu alcool etilic (1 mc)”, spun pompierii.

Suprafaţa celor două depozite este de aproximativ 120 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere, cercetările fiind continuate de Poliţie.

Pentru stingerea incendiului care a izbucnit vineri seara au acţionat peste 30 de pompieri, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o descarcerare. De asemenea, pentru degajarea tuturor bunurilor care ardeau mocnit în interiorul depozitelor şi pentru a facilita lichidarea incendiului s-a intervenit cu un motostivuitor şi un utilaj cu cupă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO