Eveniment

Incendiul de la Giuleşti, cauzat de supraîncălzirea ştecherului de la aerul condiţionat

05.10.2010, 14:23 23

Incendiul din 16 august de la Secţia de Anestezie-TerapieIntensivă pentru nou-născuţi din Maternitatea Giuleşti, soldat cumoartea a şase bebeluşi, s-a produs din cauză că ştecherul carealimenta aparatul de aer condiţionat s-a supraîncălzit, conformraportului de expertiză tehnică citat de Mediafax.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), careinstrumentează dosarul penal deschis în urma tragediei, anunţă,marţi, că procurorii au primit raportul de expertiză tehnicăîntocmit de experţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltarepentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă.

"Concluziile acestuia sunt în sensul că incendiul izbucnit înSecţia de Anestezie-Terapie Intensivă pentru nou-născuţi s-a produsca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aercondiţionat, cauza fiind deci una de natură electrică", se aratăîntr-un comunicat al PICCJ. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO