Eveniment

Încă un ministru al agriculturii condamnat: patru ani de închisoare pentru Stelian Fuia. Sentinţa nu e definitivă

Încă un ministru al agriculturii condamnat: patru ani...

Autor: Mediafax

08.10.2015, 00:00 74

Fostul ministru al agriculturii (din partea fostului PDL) Stelian Fuia a fost condamnat ieri la patru ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în cazul vânzării unor imobile ale Staţiunii de Cercetare a Plantelor Medicinale Fundulea. El este al treilea fost ministru al agriculturii condamnat, după Ioan Avram Mureşan şi Traian Remeş. "Vom ataca decizia Curţii de Apel. Nu comentez mai mult deocamdată asupra deciziilor instanţei. Mă consider nevinovat", a afirmat Fuia.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Fuia la patru ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în dosarul Fundulea, prejudiciul fiind de peste 1,6 milioane de lei. Instanţa a mai dispus ca lui Fuia să îi fie interzise mai multe drepturi civile, pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO