Eveniment

Încă o noapte de foc în Egipt: manifestanţii încep să se strângă în Piaţa Tahrir din Cairo

Încă o noapte de foc în Egipt: manifestanţii încep să se strângă în Piaţa Tahrir din Cairo

Foto: AFP

Autor: Alexandru Stefan Matei

22.11.2011, 17:07 158

Egiptenii încep să se strângă în Piaţa Tahrir din Cairo pentru un protest masiv care are rolul de a pune presiune pe conducerea militară a ţării, care este acuzată că lungeşte procesul de transfer al puterii către civili, scrie BBC News.

Violenţele au reizbucnit pe străzile din jurul pieţei, iar situaţia este descrisă de corespondentul BBC drept volatilă.

În cele trei zile de ciocniri dintre manifestanţi şi forţele de ordine s-au înregistrat 28 de morţi şi sute de răniţi.

Noul val de proteste pune sub semnul întrebării alegerile care ar fi urmat să fie organizate săptămâna viitoare. Demonstranţii se tem că armata va păstra puterea oricare ar fi rezultatul votului.

Conducerea militară, Consiliul Suprem al Forţelor Armate, negociază cu liderii politici la o zi după ce guvernul civil numit de armată s-a oferit să demisioneze.

Mii de protestatari se îndreaptă către Piaţa Tahrir pentru a se alătura celor câteva sute care au rămas peste noapte acolo. Piaţa şi zonele încojurătoare au fost în ultimele zile scena unor

violenţe ce aduc aminte de întâmplările ce au dus la căderea lui Hosni Mubarak, cel care a condus Egiptul vreme de 30 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO