Eveniment

Ialomiţianu: Nu ne putem permite să introducem impozitul forfetar pentru că este costisitor

Ialomiţianu: Nu ne putem permite să introducem impozitul forfetar pentru că este costisitor

Autor: Pro TV

01.12.2010, 12:10 29

Ministerul Finanţelor nu va înlocui impozitul minim cu impozitulforfetar întrucât acesta este costisitor şi greu de aplicat înRomânia şi va căuta un sistem sistem simplificat de impozitare aprofitului, a declarat pentru ştirile ProTV ministrul Finanţelor Publice,Gheorghe Ialomiţianu.

"Un lucru este cert, impozitul minim nu se mai aplică înRomânia. Nici nu este luat în calcul de actualul Guvern. Amanalizat posibilitatea introducerii impozitului forfetar. Să ştiţică necesită un cost foarte mare şi e greu de aplicat în România. Nune putem permite introducerea acestui impozit pentru că estecostisitor. Ce este cert: întreprinderile mici au nevoie de unsistem fiscal simplificat. Povara administrativă este foarte marepentru aceste întreprinderi", a spus Ialomiţianu la ProTV.

Ministrul Finanţelor a adăugat că s-a convenit cu FMIintroducerea unui sistem simplificat, ceea ce nu înseamnă un nouimpozit.

"Este vorba de modalitatea de a stabili impozitul pe profit.Dacă venim cu simplificare cred că mediul de afaceri s-ar bucura.Avem în lucru mai multe variante de simplificare. În momentul defaţă nu pot să vă spun care este varianta cea mai bună", a mai spusIalomiţianu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO